Bach virágesszeniák

Bach virágesszenciák részletes leírása

A virágcseppeket a 7 nagy érzelmi csoport szerint- eredetileg dr. Bach által lejegyzett – adjuk közre. Dr Bach több módon is besorolta az általa felfedezett virágesszenciákat. Élete utolsó időszakában úgy ítélete meg , hogy minden egyes lelkiállapothoz tartozó Bach csepp  adható életünk bármely szakaszában, legyen az krónikusan fennálló vagy akut negatív érzelmi  állapot.

Bach virágesszenciák webáruházunkban kétféle kiszerelésben kedvező áron rendelhető.

Kérésre elkészítjük személyre szabott virágesszencia keverékét is.

A megfelelő Bach virágeszencia kiválasztását   online teszt  segíti .

A virágesszenciák nem tartalmazzák a növények fizikai hatóanyagát , kizárólag azok rezgést vagy más néven információját! Ezért szedhető bármilyen allergia estén.

A Bach virágterápia  a fizikai tünetek lelki hátterének kiegészítő kezelésre használható készítmények. Nem alkalmasak fizikai betegségek kezelésre vagy azok diagnosztizálásra. Kérjük bármilyen betegségben szenved keresse fel kezelőorvosát!

A félelem csoportjába sorolt Bach virágesszenciák :

Bohócvirág -A bátorság virága

Bohócvirág -A bátorság virága

Bohócvirág- 20. Mimulus: “A bátorság virága” (Mimulus guttatus)

Ajánlott azok számára akik különösen rettegnek az élet különböző dolgaitól. Ilyenek lehetnek sötétségtől a pókoktól az egyedülléttől vagy fájdalomtól  és a balesetektől. Gyakran szenvednek anélkül, hogy másokkal megosztanák problémáikat. Szégyenlik gyengeségét, ezért inkább titkolja azokat. Elmondható róluk, hogy szégyenlősek ,bátortalanok és túlérzékenyek a körülöttük lévő világgal szemben. Lámpalázzal küzdenek, ha nyilvánosan kell előadást tartaniuk. Minden esetben valami konkrét jól körülhatárolt dologtól rettegnek amely teljesen eluralkodhat rajtuk. Életvitelüket is ehhez igazítják. Gyakran már előre aggódnak, hogy mi fog bekövetkezni , emiatt igyekeznek elkerülni azokat a helyzeteket. Bizonyos esetekben előfordul, hogy hirtelen harcias lesz a magatartása, ezzel inkább leplezve belső bizonytalanságát.

Minden olyan estben javasolt a bohócvirág esszencia amikor úgynevezett konkrét, meghatározható dolgoktól való  félelmeket és aggódást szeretnék kezelni.  Amikor a félem hatásra egyes betegségek vagy hozzájuk tartozó tünetek felerősödnek.

Fizikai tünetei lehetnek: idegesség, dadogás vagy nehéz önkifejezés, hólyag -és vese betegségek, csökkent életerő, gyomor és bélrendszeri bántalmak (pl: hasmenés)

 Pozitív hatása: elősegíti a aggodalmak legyőzését azáltal, hogy erősíti a bátorságot. Képessé tesz szembenézni a félelemekkel azáltal, hogy megtanít  higgadtan és humorral  kezelni azokat.

Cseresznyeszilva-A higgadtság virága

Cseresznyeszilva-A higgadtság virága

Cseresznyeszilva- 6.Cherry plum-  : A higgadtság virága (Prunus cerasifera)

Ajánlható azok számára akikre jellemző a kontrollálhatatlan dühkitörésekkel  járó önuralom vesztés. Félelmeik attól , hogy idegösszeomlást kapnak, vagy hogy másokban kért tesznek. A magukra erőltetett önuralom sokszor csak ront a helyzetükön. Olyan emberek szere akik gyakran túlfeszítik a húrt és már nem bírják hisztérikus vagy agresszív viselkedésüket visszatartani. Elfojtják érzelmeiket nem szívesen osztja meg másokkal, olykor öngyilkosság gondolata is felmerülhet náluk.
Olyan esetekben alakulhat ki ez a fajta negatív érzelem, amikor nem beszélik meg időben a problémákat és egyre csak gyűlik az. Az állandó elfojtás azonban hosszútávon idegrendszeri zavarokhoz is vezethet.  Gyerekeknél akik napközben igyekeznek szorongásikat vagy félelmeiket kordába tartani, éjszakai ágybavizelés vagy kényszeres (tic) alakulhat ki.

Fizikai tünetek lehetnek: körömrágás, ágybavizelés, székrekedés, ideges nyugtalanság, remegés és tic (kényszeres rángások vagy mozdulatok) 

Pozitív hatása: segíti a érzelmeket a megfelelő módon kimutatni, nyugtatja az idegrendszert és támogatja az önkontroll helyreállítását. Elősegíti a személyiség fejlődését azáltal, hogy nyitottá tesz  érzelmek befogadására.

A cseresznyeszilva virágesszencia a híres elsősegély csepp egyik összetevője, amit leggyakrabban vészhelyzetek idején alkalmaznak.

Napvirág -A Kitörés virága

Napvirág -A Kitörés virága

Napvirág-26. Rock rose “A Kitörés virága (Helianthemum nummularium)

Ajánlható olyan esetekben amikor eluralkodik a pánik és a rémület valakin. Vészhelyzetekben, baleseteknél vagy felfokozott félelem  esetén javasolható. Amikor valaki úgy érzi reményvesztetté vált a helyzete és nem képes uralni azt.  Minden olyan estben  amikor valaki  nem tud higgadtan gondolkodni és cselekedni vagy  teljesen leblokkol. Testi- lelki traumáknál legyen az akut vagy visszatérő probléma. A napvirág esszencia alkalmazható hosszabb ideje fennálló idegesség és fokozott félelem kezelésre is. Pánikbetegség,fóbiák vagy rémálmok feloldására kiválóan használható.

A napvirág virágesszencia a híres elsősegély csepp egyik alkotóelem , melyet elsősorban vészhelyzetek és akut testi és lelki traumák kezelésre szolgál.

Fizikai tünetek lehetnek:  akut esetekben heves szívdobogás, légzési nehézség, hasmenés, izzadás. Krónikusan fennálló állapotoknál alvászavar, gyengült idegrendszer, emésztési problémák, étvágytalanság, túlérzékeny reakció a körülöttünk lévő világ hatásaira.

Pozitív hatása: képessé tesz a félelmen és a pánikon felülkerekedni. Oldja a feszültséget és a megkönnyíti a döntést. Nyitottá és bátorrá tesz segíti a megértést és a válság helyzet kezelését.

Rezgőnyár-A sejtelem virága"

Rezgőnyár-A sejtelem virága”

Rezgőnyár-2. Aspen-“A sejtelem virága” (Populus tremula):

Ajánlható olyan estekben amikor a félelem oka nem körülhatárolható vagyis ismeretlen. Megmagyarázhatatlan eredetű dolgoktól való rettegés. Valamilyen bajsejtelem gyötri, ismeretlen eredetű aggodalom lesz úrrá rajtuk. Rémálmoktól szenved vagy nem mer elaludni sötétben, ha felriad álmából nehezen tud visszaaludni. Pánikbetegeknek  és különböző fóbiákban szenvedőknek ajánlott. Túlérzékeny emberek számára akik könnyen átérzik mások problémáit és azoktól nem tudnak szabadulni.

Rezgőnyár típusú emberek gyakran kerülnek ki művészek, tanárok vagy lelki betegségekkel foglalkozó szakemberek közül. Ők alapvetően érzékenyebbek a külső hatásokra, fogékonyabbak mások problémáira, emiatt azonban kiszolgáltatottabbak is. Nekik különösen javasolt ez a virágesszencia, különösen olyan estekben amikor már a egyes tünetek megjelennek.

Fizikai tünetek lehetnek: szívproblémák, izzadás, alvászavar, rémálmok, remegés vagy frontérzékenység.

Pozitív hatása: megerősíti az energetikai rendszert, védelmet és biztonság érzetet ad. Képessé tesz felülemelkedni a bizonytalanságon és összefüggéseiben szemlélni a világot. Tudatosabb gondolkodásra ösztönöz és oldja a tudattalan blokkokat ezáltal csökkenti a balsejtelmeket. Segít megszabadulni az alaptalan félelmektől és oldja az ezzel járó szorongást.

Vörös vadgesztenye-Az önállósodás virága

Vörös vadgesztenye-Az önállósodás virága

Vörös vadgesztenye -25. Red Chestnut “Az önállósodás virága” (Aesculus x carnea hayne):  

Ajánlható azok számára akik nagyon aggodnak  szeretteik biztonságáért. Túlzottan féltenek másokat és mindig valami szerencsétlenség eljövetelétől tartanak. Gyakran képzelik el azokat a helyzeteket amikben szeretteikkel a legrosszabb történik. Erősen kötődnek másokhoz és folyamatosan aggodnak értük. Olykor már nem a saját érzelem világában él hanem a másik rezdülései éli meg. Nagy empátiás készséggel rendelkeznek. Nehezen szakad el bizonyos személyektől nem képes elengedni a másikat.

Minden olyan estben javasolt amikor valaki túlzottan aggódik és gondoskodik  szeretteiről, és nagyfokú másokkal való együtt érzés jellemzi őket.
Fizikai tünetek lehetnek: gyomor és emésztési problémák, szív panaszok vagy légzési nehézségek , tüdő betegségek.

Pozitív hatása: megkönnyíti az elengedést, növeli a bizalmat és a hitet . Segít megérteni , hogy nem élheti mások éltét, fokozza az függetlenséget. Megtanít a saját határait betartani és bízni a sorsban.

Tovább a “Bizonytalanság csoportjába”  sorolt Bach virágesszenciák részletes leírásához… lapozzon

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?