Virágterápia mint alternatív gyógymód

A virágterápia , Víz -Napfény- és a Virág találkozásából születő holisztikus gyógymód

A virágesszenciákkal való gyógykezelés folyamán nem a betegség lesz elsődlegesen a vizsgálat tárgya, hanem maga a beteg. A virágterápiás módszer tehát minden estben magát az EMBERT helyezi a középpontba, annak lelki karakterét és aktuális érzelmi állapotát.

A virágesszenciák használat idején, nem a fizikai betegség, hanem az adott helyzetben kialakult kedélyállapot szerint szükséges kiválasztani azt a virágcseppet, ami segíthet a kibillent egyensúly helyreállításban.

A modern társadalomban az emberek eltávolodtak a természettől mind fizikai szinten mind gondolkodásban. Ezért egyre inkább szükségszerűvé válik az olyan tiszta, természetes készítmények használata, melyek segítenek eme hiány feloldásban és hozzájárulnak lelki közérzetünk kiegyensúlyozására. A virágesszenciák pozitív energetikai mintát közvetítenek számunkra , hogy a test-lélek -és szellem közötti egészséges egyensúlyt megteremthessük.

Érzelmi változások hatást gyakorolnak ránk, létünk minden pillanatában. Amikor öröm, vagy bánat ér minket az minden estben megváltoztatja kedélyünket, hol pozitívan hol negatívan, de letagadhatatlanul megjelenik valamilyen formában. Azokban az esetekben, amikor hosszan cipelünk, negatív érzelmi mintákat -még akkor is , ha nem valljuk be magunknak-sokszor fizikai betegséget okozva ezzel. Természetesen vannak újabb keletű vagy csak néha-néha feltűnő érzelmi zavarok, amik még ugyan nem rögzültek , de már feltűnnek és ideig óráig megzavarják lelki békénket. A virágterápia lényegében abban segít, hogy ezeket az érzelmi és- lelki egyensúlytalanságokat kijavíthassuk és az esszenciákban rejlő pozitív rezgéssel harmonizáljuk magunkat. Ezáltal járulva hozzá a már kialakult  fizikai betegségek lelki hátterének kezeléséhez.

A virágcseppek segítenek megszüntetni a helytelen beidegződéseket , melyek hátráltatják lelki fejlődésünket vagy a mindennapi életünkben okoznak nehézséget. Hatékonyan és teljesen mellékhatásoktól mentesen teszik lehetővé számunkra, hogy negatív emocionális hibáinkat, pozitív irányúvá változtassuk. Egy egyszerű példával szeretnénk ezt bemutatni a Magyal Bach virágesszencia segítségével. A Magyal virágkivonat olyan esetekben javasolható, amikor valaki túlzottan féltékeny,fűti a bosszúvágy vagy hajlamos az irigykedni másokra. A Magyal esszencia szedése hozzájárul ahhoz, hogy ez a negatív minta átalakulhasson feltétel nélküli szeretetté. Természetesen ehhez szükség van arra, hogy ezt az érzést felismerjük és merjünk is tenni annak érdekében, hogy ez változás végbemenjen.

A virágeszenciák a virágokban rejlő energetikai rezgést vagy mintát tartalmazzák. A víz tárolja az információt, melyre a virágszirmokat ráhelyezik a Napfény segíti a bevésődést. A készítés folyamán további hígítási folyamatokon megy keresztül, addig amíg már -a kész készítményben- nem található meg a virág fizikai összetevője. Így kizárólag -hasonlóan a homeopátiás elvhez- csak a virágok pozitív, harmonizáló rezgésmintái lelhetők fel benne.

A virágterápiával való gyógyulási folyamatnak megvannak a maga állomásai , melyet általában egy hosszabb kezelés ideje alatt valamilyen formában megélünk. Előfordulhatnak álmok – vagy csak spontán felismerésekként jelenek meg, de minden estben hatással vannak ránk.
Ezek a következők lehetnek:
Elfogadás ( vagy felismerése a problémának )
Beismerés ( a ráébredés arra, hogy az adott helyzet valóban nagy hatást gyakorolt az érzelmi állapotunkra)
Megbocsátás ( az egyik legnehezebb lépcsőfok , amikor magunknak vagy másoknak vált időszerűvé a megbocsátás)
Elengedés ( ebben a fázisban, már nem igazán szeretnénk tovább foglalkozni a problémával , vigyázat nehogy visszaássuk magunkat)
Továbblépés ( összegzés majd a tapasztalatokkal és akár a tanulságokkal együtt megoldjuk a helyzetet )

A virágterápiáról elmondhatjuk , hogy segíti “behangolni ” testünket és lelkünket arra a megfelelő frekvenciára, melyen egyéni élettervünk folyamán követnünk kell. A virágeszenciák egy zenei műhöz is hasonlíthatjuk, mely inspirál minket és segítsége által közelebb kerülhetünk saját belső világunkhoz is.
A virágkivonatok nem zavarják meg egyéniségünket “csupán” annak kiteljesítésre ösztönöznek minket. Vagyis egyfajta katalizátorként is működnek, ami a változás elindítást generálják , de az önvaló állandó marad.