Bach virágesszeniák

A bizonytalanság csoportjába sorolt Bach virágesszenciák-Bach virágterápia

Gyertyán-A tetterő virága

Gyertyán-A tetterő virága

Gyertyán-17.Hornbeam- “A tetterő virága” (Caprinus betulus):

Ajánlható azoknak a mindennapi rutin miatt, fásultakká váltak és nincs bennük elég életerő. Akik fáradtak és mind fizikai mind szellemi szinten. Nem érezzenek magukba elég tetterőt, bár a rájuk bízott feladatokat elvégzik. Igyekeznek halogatni munkájukat csak még egy kis pihenéshez juthassanak. Azok számára javasolt a gyertyán esszencia akik az úgynevezett “hétfő reggeli szindrómába” szenvednek. Nehezen tudnak felkelni és egy-egy feladat elvégzéshez hosszasan rákészülnek. Életét egysíkúan éli, keveset tud kikapcsolódni, mivel túl sokat dolgozik.

Minden olyan estben alkalmazható a gyertyán virágesszencia, amikor valaki úgy érzi elvesztette erejét és kitartását ahhoz, hogy elvégezze mindennapi teendőit.

Fizikai tünetek lehetnek:  reggeli fáradság, levertség, energiahiány

Pozitív hatása: felfrissít és felrázza a lelket és a testet. Megteremti a harmóniát a munka és a pihenést között. Hozzájárul ahhoz, hogy jobban el tudjon lazulni, ezáltal nagyobb lendülettel tud nekivágni a napi feladatok elvégzésnek.  Segít tovább lépni és új kihívások elé nézni

Kékgyökér -Az intuíció virága

Kékgyökér -Az intuíció virága

Kékgyökér-5. Cerato- “Az intuíció virága” (Ceratostigma willmottianum bunge):

Ajánlható azoknak akiknek nincs elegendő önbizalmuk és gyakran emiatt döntésképtelenné válnak. Bizonytalanok és mindig mások véleményére számítanak, emiatt befolyásolhatókká válnak. Belső bizonytalanságuk miatt gyakran változtatják meg elképzelésüket. Igyekeznek megfelelni mások elvárasainak, ezért sokszor olyan döntéseket hoznak, ami ellenkezik a saját véleményükkel. Nem képesek tapasztalataikból a megfelelő következtetést levonni  és ezért  újra és újra ugyanabba a hibába esnek.

Olyan emberek szere akik nem kapták meg azt a lehetőséget gyermekkorukban, hogy elfogadják Őket és szerettet teljesen támogassák elképzeléseit. Emiatt bizonytalanság maradt bennük és nehezebben tudják kibontakoztatni saját elképzeléseiket vagy önbizalomhiányba szenvednek. 

fizika tünetek lehetnek: kimerültség, életerő hiány.

Pozitív hatása: megtanít bízni és hinni Önmagában, képessé tesz a helyes és a helytelen elválasztani egymástól. Hozzájárul ahhoz, hogy olyan döntéseket hozzon melyekben helyességében megbízik. Külső hatásoktól mentesen is képes lesz véleményt formálni. Támogatás ad ahhoz, hogy a világot teljes egészében tudja szemlélni, ezáltal mentessé válik a függőségi viszonyból adódó belső bizonytalanságon.

Rozsnok Bach virágesszencia

Rozsnok Bach virágesszencia

Rozsnok-36.Wild Oat- “Az elhivatottség virága “(Bromus ramosus): 

Azok számára akik sok mindenben képesek jól teljesíteni, de mégse tudják milyen foglalkozást válasszanak. Gyakran hiányzik belőlük a kitartás és az akarat ahhoz, hogy beteljesítsék életük célját. Jellemző rájuk, hogy igen tehetségesek, de nem tudják eldönteni, mit is szeretnének valójában csinálni.Többféle dologba belekezdnek, de nincs kitartásuk vég vinni , kétségeik akadnak, hogy valóban alkalmasak-e a feladatra.

Olyan esetekben is alkalmazható, amikor valaki csak vágyódik egy -egy hivatás iránt, de nem képes azt megvalósítani. Amikor valaki úgy érzi hiányzik valami az életéből, amit még nem valósított meg. Ugyan sokszor nem tudja pontosan mi az amit szeretne csinálni, de belül érzi a késztetést iránta. Bizonytalanok abban, hogy amit csinálnak igazán nekik való feladat-e.
Ajánlható pályaválasztás előtt álló  tinédzsereknek, akik még nem tudják eldönteni milyen irányba folytassák tanulmányaikat. Emiatt értelmetlennek vagy üresnek érzik az életüket.

fizikai tünetei lehetnek: étvágytalanság, depresszió,

Pozitív hatása: határozottságot add , képesé tesz hinni és bízni önmagunk képességeiben. Kitartásra sarkal ,és a valódi értékek felismerésére ösztönöz.

Bach virágesszencia -Sülzanót

Bach virágesszencia -Sülzanót

Sülzanót-13. Gorse- “A remény virága” (Ulex europaeus): 

Azok számára aki elvesztették reményüket a saját gyógyulásukban. Nem reménykednek már semmiben, bár mások unszolására kipróbálnak új módszereket. Úgy gondolják, hogy életük megváltoztathatatlan és maguktól nem is tesznek annak jobbra fordításáért semmit. Lelkileg belefáradtak és inkább feladják a küzdelmet. Nem éreznek magukba elég erőt, hogy megváltoztassák életüket. Hosszan tartó betegségek utáni állapotok kezelésére.

Minden olyan estben javasolt a sülzanót virágesszencia szedése amikor valaki beletörődött sorsába és nem lát kiutat reménytelen helyzetéből. Elvesztette érdeklődést a világ dolgai iránt. Súlyos betegségek idején vagy más okból kettétört életek idején kiváló segítőtárs.

Fizikai tünetek lehetnek: csökkent életerő,  súlyos betegségek, kimerültség,

Pozitív hatása: megerősíti a reményt , belső tartást ad. Ösztönzi az életerőt és hitet. Optimistává tesz és megszilárdítja az életbe vetett bizalmat. Hozzájárul ahhoz, hogy megtalálja azokat az új lehetőségeket az életbe, amik segíti a megújulást.

Szikárka -Az egyensúly virága

Szikárka -Az egyensúly virága

Szikárka-28. Scleranthus- “Az egyensúly virága” (Scleranthus annuus)

Azok számára akik nehezen tudnak két dolog közül választani.  Mivel minden döntés nagy jelentőséggel bír számukra ,viszonylag egyszerű dolgokban sem képesek elhatározásra jutni.  Mindig igyekeznek a legjobbat kihozni magukból, mivel úgy érzik nem hibázhatnak. Gondolataik és tetteikben is csapongóak lehetnek.  Belső bizonytalansága miatt nehezen tud megnyugodni mindig azon gondolkodik helyesen cselekedet vagy döntött-e.  Gyakoriak lehetnek a hangulatingadozások náluk. Azoknak a gyerekeknek ajánlott akik képtelenek egy dologra odafigyelni, mindig izegnek-mozognak.

Fizikai tünetek lehetnek: hangulat ingadozás egyszer sír máskor nevet. Vérnyomás ingadozás , hormonális egyensúlytalanság. Bélrendszeri problémák (hasmenés -székrekedés váltakozva).

Pozitív hatása: kiegyensúlyozza mind a testet mind a lelket. Biztonság érzetet ad , megkönnyíti a helyes döntés  hozó  képesség kialakulását. Növeli a határozottságot és a önbizalmat.

Tárnics-A hit virága

Tárnics-A hit virága

Tárnics-12. Gentian- “A hit virága” (Gentianella amerella): 

Azok számára akik visszahúzódóak  és bátortalanok. Gondolkodás módjuk pesszimista, még olyankor is képesek mindenben a rosszat látni, ha az nem lenne indokolt. Állandó kétség gyötri őket könnyen elcsüggednek és nem tudnak kilábalni egy-egy nehézségből. Gyakran kevés az akarat erejük amely még jobban nehezíti helyzetüket. Hamar feladnak dolgokat, nem képes végigvinni semmit mondván ez neki úgysem sikerülhet.

Olyan gyerekeknek ajánlott akik az iskolai kudarcok miatt elvesztették önbizalmukat és félénké váltak. Minden akadály leküzdése újabb kudarc élményt rejthet, ezért sokszor inkább a háttérbe maradnak és meg sem próbálja elkezdeni annak megoldást.
Minden olyan estben javasolt a tárnics virágesszencia használata, amikor valakinek hiányzik az önmagába vetett hite és valamilyen okból pesszimistává vált. Emiatt hamar feladja a küzdelmet, mivel nincs meg benne hit és küzdeni akarás.

Fizikai tünetek lehetnek: visszatérő betegségek, erőtlenség és energiahiányos állapotok.

Pozitív hatása: erősíti a hitet és a bizalmat, segít az akadályok legyőzésében  és  alkalmazkodni a környezethez. Megtanít bízni és hinni a jövőben és pozitív gondolkodásra sarkal.

Tovább a “Jelen történései iránti érdektelenség” csoportjába sorolt Bach virágesszenciák részletes leírásához… lapozzon!

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?