Bach virágesszeniák

A kétségbeesés csoportjába sorolt Bach virágesszenciák:

Erdeifenyő -Az önelfogadás virága

Erdeifenyő -Az önelfogadás virága

Erdeifenyő-24. Pine- “Az önelfogadás virága”  (Pinus sylvestris):

Azok számára akik folyton vádolják magukat és lelkiismeret furdalásuk van. Soha nem elégedettek munkájukkal. Mások hibája miatt is önmagukat érzik felelősnek. Úgy érzik nem elég értékesek, ezért túlságosan alázatossá válnak. Önmagukkal szemben nagyon kritikusak, magasak az elvárásaik ,mindig igyekeznek a tökéletességre törekedni. Lelkiismeret furdalás gyötri őket, ha úgy érzi nem voltak  képesek elég jól teljesíteni. Mindenért bocsánatot kérnek, még olyankor is amikor nem is  hibáztak.  Bűntudatuk van és nem tudnak semmiért megbocsátani maguknak.

Fizikai tünetei lehetnek: fáradság, nyombélfekély, álmatlanság, viszketés.

Pozitív hatása: segít megbocsájtani önmagának, oldja a blokkokat és a bűntudatot. Képessé tesz az önelfogadásra és életöröm befogadására.

Ernyős madártej-A vigasz virága

Ernyős madártej-A vigasz virága

Ernyős madártej-29. Star of Bethlehem- “A vigasz virága” (Ornithogalum umbellatum):

Azok számára akik megrázó élményeken mentek keresztül és nem tudták azokat feldolgozni. Nem képesek vigaszt találni és boldogtalannak érzik magukat. A trauma gátolja őket a testi -lelki felépülésben. A múltba gyökerező mély fájdalom, amelytől nem képesek szabadulni. Általában akkor alkalmazható amikor a érzelmi -lelki probléma valamilyen konkrét negatív élményhez köthető. Ilyenek lehetnek szeretet személy elvesztése, baleset utáni sokk , rossz hír hallatán de bármilyen kisebb konfliktus helyzet is.
Azok számára akik érzelmi traumákat nehezen vagy nem tudták megfelelően feldolgozni.
Viták és veszekedések okozta  negatív érzelmi blokkok oldásra és kezelésre.

Az ernyős madártej esszencia nem köthető egy-egy alkati sajátossághoz, hanem leggyakrabban a személyes trauma nem megfelelő megélése a boldogtalanság oka.

Fizikai tünetek lehetnek: étvágytalanság, ájulás, emésztési zavarok.

Pozitív hatása: segít a trauma megélésében és feldolgozásában. Oldja a az érzelmi blokkokat. Vigaszt és támogatást ad a nehéz élethelyzetben.

Fűzfa-A sors virága

Fűzfa-A sors virága

Fűzfa-38.Wilow- “A soros virága” (Salix alba ):

Azok számára akik szerint a sors igazságtalanul bánt velük és képtelenek harag nélkül elviselni az életüket. Neheztelnek a világra sértődöttek és mindenkinek panaszkodnak , hogy elbánt velük az élet. Keserűség és csalódottság érződik rajtuk emiatt nem képesek olyan dolgokat tenni amelyet egykor szerettek. Irigylik mások szerencséjét és őket okolják sorsuk ilyetén alakulása miatt. Tele vannak önsajnálattal, de nem tesznek semmit annak érdekében, hogy megváltoztassák életük alakulását. Tehetetlenek és a körülmények áldozatának tartják magukat. Mindennek csak a rossz oldalát képesek látni. Gyakran válnak magányossá , mert senki sem érti meg őket. Nem tudják belátni, hogy önmaguknak is tenni kell valamit annak érdekében, hogy életük jobbra forduljon.

Fizikai tünetek lehetnek: pszichoszomatikus betegségek, emésztőrendszeri, epe-ás máj problémák. Szív és érrendszeri betegségek, reuma,  és bőr elváltozások.

Pozitív hatása: erőt és kitartást ad ahhoz, hogy képes legyen felvállalni a saját életét. Optimistává tesz  és a megtanít a megbocsátásra.

Szelídgesztenye-A megváltás virága

Szelídgesztenye-A megváltás virága

Szelídgesztenye-30. Sweet chestnut- “A megváltás virága” ( Castanea sativa):

Ajánlható azokban az esetekben amikor a kétségbeesés és a reményvesztettség érzése a elviselhetetlenné válik.  Ebben az állapotban úgy érzi elveszett és nem tud tovább lépni. Amikor már nem lát  kiutat és eljutott a teljesítő képesség határára. Nem lát megoldást helyzetére és az idegösszeomlás határára jutott. Minden fajta krízis helyzetben alkalmazható, amikor az egész életét érintő változás állt be. Ilyenek lehetnek súlyos betegségek , szeretet személy elvesztése vagy egy párkapcsolat vége is. Ebben az állapotban, nem tud megfelelő döntést hozni, depressziós lesz vagy akár az öngyilkosság gondolata is felmerülhet. Magányosság és az üresség érzete jellemezheti ezt az állapotot.

Pozitív hatása: erőt és bátorságot ad, segít megtalálni a kiutat a válsághelyzetből. Újraéleszti a reményt és fénysugárral tölti fel a lelket.

 

Szilfa-A felelősség virága

Szilfa-A felelősség virága

Szilfa-11.Elm- “A felelősség virága”  (Ulmus procera):

Azok számára akiknek nagy teher és felelősség nyomja a vállukat. Gyakran vezető beosztásban dolgoznak, tehetségesek és követik életcéljukat. Olykor azonban erőt vesz rajtuk a levertség. Teljesen kimerülnek és képtelenek véghezvinni feladatukat. Elvesztik önbizalmukat és nem képesek megbirkózni a napi tennivalóikkal. Mindenben csak a kihívást látják, még az egyszerű rutin munka is nehezére esik. Ma leggyakrabban ilyen helyzetbe  a családanyák és a vezető beosztású menedzserek kerülnek. Akik kötelességtudóan végzik teendőiket,de hirtelen elvesztik minden erejüket és képtelenek tovább lépni.

Fizikai tünetek lehetnek: álmatlanság, gyakori megfázás, orrdugulás, torokfájás.

Pozitív hatása: megnyugtatja a kimerült testet és lelket. Energiával tölt fel, támogatja az önértékelést. Bátorságot és erőt a feladatok elvégzéséhez.

Tölgyfa-A kitartás virága

Tölgyfa-A kitartás virága

Tölgyfa-22. Oak- “A kitartás virága” ( Quercus robur):

Azok számára akik kötelességtudóak  és megbízhatóak. Olykor emberfeletti teljesítményre is képesek, erős bennük a küzdeni akarás. Akik betegen is dolgoznak tovább, mindig lehet rájuk számítani. Olykor önfejűek és makacsok képtelenek a rugalmasságra. Munkamániássá válhatnak képtelenek a pihenésére ezért teljesen kimerülnek. Önromboló magatartásuk belső feszültséget teremt ezért erős mentális és fizikai  stressznek vannak kitéve. Nem tudnak lazítani teljesen kitölti az életüket a munka.

Fizikai tünetek lehetnek: álmatlanság, éjszakai fogcsikorgatás, epe-ás máj panaszok, magas vérnyomás , hát merevség.

Pozitív hatása: segíti az ellazulást , oldja a stresszt. Képessé  tesz elengedni a túlzott feszültséget, ami a munkavégzéssel jár.

Vadalma -A megtisztulás virága

Vadalma -A megtisztulás virága

Vadalma- 10. Crab apple- “A megtisztulás virága” (Mallus sylvestris):

Azok számára javasolt akik túlzott tisztaságmániába szenvednek. Állandóan takarítanak vagy extrém módon rendszeretők, a legkisebb mértékben is felborul a rend Ők már igyekeznek azonnal helyreállítani azt. Olyan emberek számára akik gyakran tartanak tisztítókúrákat vagy böjtkúrákat, mert úgy érzik belül is tisztátalanok. Félnek a fertőzésektől és a szennyeződésektől vagy más külső betolakodóktól, mint a rovarok ( pl.kullancs). Ilyen estekben gyakran és hosszan mosnak kezet és mindent fertőtlenítenek maguk körül. Azok számára akik szégyellik valamilyen testi hibájukat, legyen az a legapróbb is, mint pl pattanás vagy anyajegy. Olykor odáig is fajulhat, hogy undorodnak már maguktól.
Minden olyan probléma kezelésre alkalmas, ahol a túlzott tisztaságmánia vagy belső undor alakul ki, ezen azonban nem képes túllépni egyedül.

Fizikai tünetei lehetnek : bőr problémák akne vagy ekcéma, bulimia vagy anorexia.

Pozitív hatása: segíti a testet és a lelket a tisztulási folyamatokban. Képesé tesz a elfogadásra, erőt ad a tovább lépésre. Külsőleg borogatás formájában bőr betegségeknél alkalmazható. Másnaposság kezelésére is kiváló használható.

A vadalma virágesszencia segíti a méregtelenítési és tisztulási folyamatokat, beindítja az öntisztulási mechanizmus mind testi mind érzelmi szinten. Alkalmazható akár böjtkúra vagy más tisztítókúrákkal egy időben vagy mérgezések kiegészítő kezelésére.

Vörösfenyő -Az önbizalom virága

Vörösfenyő -Az önbizalom virága

Vörösfenyő-19. Larch- “Az önbizalom virága” (Larix decidua):

Azok számára akik értéktelennek érzik magukat és nincs önbizalmuk. Kisebbrendűség érzetével küzdenek és meg vannak győződve arról, hogy neki nem sikerül semmi. Mindig másokhoz hasonlítják magukat és úgy gondolják ők nem képesek hasonló feladatok elvégzésére. Saját maga számár épített korlátok között él, melyet nem képes ledönteni. Túlzottan kritikus önmagával szembe. Kudarcok hatására még inkább elkeserednek és magukba zárkóznak. Mindenben csak a nehézséget látják elvesztik a reményt és egyre inkább kétségbeesetteké válnak.

Olyan emberek számára akiket gyerekkorukba mindig valaki máshoz hasonlítottak, emiatt másodrendűnek érezte magát.

Minden olyan estben ajánlott a vörösfenyő virágesszencia, amikor valaki önbizalomhiányba szenved és nem bíznak saját képességeikbe. Úgy érzik nem elég tehetségesek és kreatívak és nem is próbálkoznak tenni valamit sikerük érdekébe.

Fizikai tünetek lehetnek: gerinc probléma, összegörnyedt testtartás, potenciazavar.

Pozitív hatása: segít felismerni a saját korlátait, akaratot és erőt ad a kishitűség legyőzéséhez. Megteremti az egészséges önbizalmat.

Tovább a “Mások boldogulása miatti túlzott aggódás” csoportjába sorolt Bach virágesszenciák részletes leírásához… lapozzon !

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?