Bach virágesszeniák

Mások boldogulása miatti túlzott aggódás csoportjába sorolt Bach virágesszenciák:

Bükkfa - A tolerancia virága

Bükkfa – A tolerancia virága

Bükkfa-3.Beech- Bach virágesszencia ( Fagus sylvatica):

Azok számára akik merevek és kritikusak. Nehezen fogadják el mások véleményét gyakran rendelkeznek előítéletekkel. Magatartásukban megjelenik a intolerancia, ezért nehezen tudják elfogadni más emberek hibáit. Nem értik meg, hogy mindenki más és különböző adottságokkal rendelkezünk. Ezért olykor lenézően viselkednek és arrogánsan beszélhetnek  társaikkal.
Olyan bükkfa állapot is előfordul, amikor túlzottan toleráns valaki  és elnyomva érzelmeit, elfogadóvá válik. Emiatt alávetik magukat egy olyan helyzetnek, amiben teljesen megértést tanúsítanak. A két véglet között is csaponghat olykor elutasító és olykor elfogadó. Viselkedésük miatt magányossá válhatnak és eltaszítják a barátokat maguktól.

Fizikai tünetek lehetnek: izom feszültség és merevség, allergia. Emésztési panaszok.

Pozitív hatása: képessé tesz a valódi önismeretre, oldja a feszültséget. Támogatja az önelfogadást és a mások elfogadását. Segít felismerni, hogy minden ember egyéni adottságokkal rendelkezik és csupán támogatni lehet mások fejlődést. Lebontja azokat az előítéleteket, melyek hátráltatják az emberi kapcsolatok kibontakozást.

Forrásvíz- A rugalmasság esszenciája

Forrásvíz- A rugalmasság esszenciája

Forrásvíz-27. Rock water- A rugalmasság esszenciája:

Azok számára akik túl szigorúak önmagukhoz és emiatt megtagadják az élet élvezetét. Mindenben igyekeznek a tökéleteset alkotni, sokat dolgoznak, ezzel elnyomva akár saját szükségleteiket is. Nehezen tud eltérni napi menetrendjétől, amit már előre eltervezett. Elutasít mindent ami nem a célja felé viszi, vágyait ezzel igyekszik elnyomni. Makacsan ragaszkodik saját elképzeléseihez és nézeteikhez ettől nem lehet eltéríteni. Reméli, hogy ezzel másoknak is jó példát mutat.
Minden olyan estben alkalmazható a forrásvíz esszencia , amikor valaki túlságosan mereven ragaszkodik egy-egy szokásához, legyen az étkezési, vallási, filozófiai irányzat. Amikor vágyait igyekszik elnyomni és mindent egy cél érdekében tesz.

Fizikai tünetek lehetnek: izomfeszültség, reuma, epe-máj betegségek, vesekő,.

Pozitív hatása: segít felismerni a saját korlátait. Fokozza a spontaneitást, és a rugalmasságot ad. Segít elfogadóvá válni és hozzájárul ahhoz, hogy megbocsásson magának. Előmozdítja az élet élvezetét anélkül, hogy lelkiismeret furdalása lenne emiatt.

Katángkóró-Az anyaság virága

Katángkóró-Az anyaság virága

Katángkóró-8.Chicory- “Az anyaság virága” ( Cichorium intybus)

Azok számára akik túlzottan gondoskodóak és aggodalmaskodóak. Minden idejüket a családjuk vagy szeretteik boldogulása és ellátása tölti ki. Önfeláldozóak, aki mindenben alárendelik magukat mások szükségletei kielégítésre. Azonban elvárják hogy megbecsüljék munkájukat, ha nem kapnak elég figyelmet, akkor duzzognak vagy sajnáltatják magukat. Úgy érzik, hogy nem lehet Őket nélkülözni, szűkség van rájuk. Emiatt túl sok feladat vállalnak magukra cserébe azért, hogy megbecsüljék és elismerjék. Igényli a figyelmet és a szeretetet. Gyakran van azonban olyan érzésük, hogy nem szeretik eléggé, emiatt még többet tesznek másokért.

Azok számára javasolt a katángkóró esszencia akik nagyon ragaszodnak szeretteikhez. Igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy gondoskodjanak gyermekükről. Amikor nem tartanak igényt munkájára, akkor hálátlansággal vádolják a másikat. Emiatt szeszélyessé válhatnak és gyakran veszekednek. Nehéz nekik jót tenni, mert folyton bosszankodnak vagy szemrehányást tesznek. Nehezen engedik el gyermekeiket, mert folyton aggódnak értük.

Fizikai tünetei lehetnek: cukorbetegség, székrekedés.

Pozitív hatása: segít egyensúlyba hozni a belső lelki békét. Megtanít annyit adni amennyit szerettei is képesek örömmel elfogadni, a valódi szükségletekhez igazítani azt. Fejleszti az empátiás készséget ezáltal hozzájárul az adok-kapok harmóniájának megteremtéséhez. Így több szeretetben és megbecsülésben lesz része és családja és Ő is boldogabbá válhat.

Szőlő-A tekintély virága

Szőlő-A tekintély virága

Szőlő-32.Vine- “A tekintély virága” (Vitis vinifera):

Azok számára akik domináns szerepet töltenek be. Tehetségesek és magától értetődőnek tartják, hogy sikeresek és mindenre képesek. Elbizakodottá válnak és úgy érzik ők mindent tudnak. Nehezen tolerálják a tőlük eltérő véleményű embereket. Igyekeznek a környezetüket irányítani és nem szeretik, ha ellentmondanak nekik. Rugalmatlanok mivel nem hajlandóak mások igényeit és véleményét figyelembe venni. Hajlamosak zsarnokoskodni , mindenkitől fegyelmet követelnek. Mindenben csak azt fogadják el amit ők maguk hagytak jóvá. Amikor nem képes valakit az uralma alá hajtani akkor semmibe veszi az illetőt.

Fizikai tünetei lehetnek: ízületi merevség és gyulladás, máj -és epe bántalmak, szív és érrendszeri problémák.

Pozitív hatása: segít átérezni és tiszteletbe tartani  mások problémáját.

Vasfű -A lelkesedés virága

Vasfű -A lelkesedés virága

Vasfű-31.Vervain- “A lelkesedés virága” ( Verbena officinalis):

Azok számára akiknek szilárd elképzelésük és szigorú elveik vannak. Nem változtatnak gondolkodásmódjukon és másokat is szeretnének meggyőzni saját igazukról. Erős akaratúak és lelkesek  viszont nehezen tudnak  kikapcsolódni és relaxálni. A túlzott aktivitásuk miatt idegessé és ingerülté válhatnak. Gyakran elveszítik a mértéket és minden tevékenységükbe túlzásba esnek. Olyan emberek szere akik embertársaikat mindenáron megakarják győzni az általuk helyesnek gondolt ideákról. Misszionárius alkat aki küldetésének él és igyekszik másokat is erre az útra terelni.

Fizikai tünetek lehetnek: fejfájás, kimerültség, idegrendszeri zavarok, magas vérnyomás, álmatlanság.

Pozitív hatása: segíti a elengedést és az elfogadást. Hozzájárul a rugalmas gondolkodásmódhoz és mások tiszteletbe tartásához.  Megtanít a mértékletességre és a határok betartásra sarkal.

Tovább a Elsősegély csepp -Bach virágesszencia részletes leírásához… lapozzon!

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?