Bach virágesszeniák

Mások elképzelése és a külső hatások iránti túlérzékenység csoportjába sorolt Bach virágesszenciák

 

Apróbojtorján -Az őszinteség virága

Apróbojtorján -Az őszinteség virága

Apróbojtorján-1. Agrimony- “Az őszinteség virága” (Agrimonia eupatoria)

Azok számára akik a vidámság álarca mögé rejtőznek, bár belül gondterheltek és nyugtalanok. A külvilág szereti őket, mert humorosak és vidámak. Nem mutatják ki érzelmeiket inkább úgy tesznek, mintha nem is lennének. Kerülik a konfliktusokat nem bírják a vitákat. Igyekeznek minden erejükkel fenntartani a “minden rendben van” látszatát. Kívülről úgy tűnik mint akinek nincsen semmi problémája , azonban egy idő után egyre görcsösebbé és mesterkélté válnak. Gyakran nyúlnak droghoz vagy alkoholhoz, hogy a belső harmóniájukat fenntartsák. Kerülnek minden kritikát  és konfliktust mivel túl érzékeny ezekre. Gondjaikról nem szívesen vesznek tudomást ezért igyekeznek leplezni és kendőzni azokat.

Fizikai tünetek lehetnek: pszichoszomatikus betegségek , alvászavar, körömrágás, bőr problémák.

Pozitív hatása: képessé tesz kimondani és felfedni  a belső igazságokat. Őszintévé tesz mind magunkkal mind másokkal szemben. Megnyugtatja a lelket és harmonizálja érzelmeket. Segít felvállalni akár a külső akár a belső konfliktusokat, ezzel megnyitja az utat a problémák megoldáshoz. Fokozza az önismeretet és a nyitottságot. Eloszlatja a belső szorongást és csökkenti az állandó aggódást.

Diófa-A világra segítő

Diófa-A világra segítő

Diófa-33. Walnut- “A világra segítő” ( Juglans regia): 

Azok számára akik befolyásolhatóak és könnyen elbizonytalanodnak . Céljaikat ismerik, de a megvalósításhoz nincs elég erejük. Nehezen tudnak alkalmazkodni az új élethelyzetekhez, mint új iskola vagy munkahely. Ragaszkodnak régi bevált szokásaikhoz amin nem tudnak változtatni. Mások véleménye elbizonytalanítja őket vagy megakadályozza, hogy vágyaikat vagy terveiket véghezvigyék. Különösen ajánlott mindenki számára aki nehezen viselik a változásokat.

Olyan időszakokban, amikor a változás elkerülhetetlen és szükségszerű , azonban meglépése vagy átélése nehézséggel jár. Ilyenek lehetnek pubertás kor, klimax vagy akár egy  költözés is.

Fizikai tünetek lehetnek: túl érzékenységi reakciók, szagokra vagy illatokra hányinger vagy fejfájás léphet fel. Allergia .

Pozitív hatása: megtanít bízni és segít hű maradni önmagunkhoz. Védelmet ad a külvilágból érkező hatásokkal szemben.

Kisezerjófű- A szolgálat virága

Kisezerjófű- A szolgálat virága

Kisezerjófű-4.Centaury-“A szolgálat virága” (Centaurium erythrea):

Azok számára akik könnyen feladják saját vágyaikat csakhogy másoknak megfeleljenek. Békés, kedves emberek akik igyekeznek másokat kiszolgálni olykor erejükön felül teljesítve. Nincs bennük elég bátorság ahhoz, hogy nemet mondjanak mások kérésére. Nem állnak ki saját igazukért vagy vágyaikért, inkább feladják azokat. Segítőkészek és jóindulatúak, olykor már a teljesen megfeledkezve önnön céljaikról. Gyakran uralkodnak rajtuk más domináns személyek mivel könnyen befolyásolhatóak. Nem képesek az önmegvalósításra, mert mindig mások igényeit teljesítik. Mindent megtesznek azért, hogy jót tehessenek másoknak és megfeleljenek az elvárásoknak.

Fizikai tünetek lehetnek: gyengeség,életerő hiány, fáradtság vagy túlhajszoltság érzete.

Pozitív hatása: képessé tesz Nemet mondani, anélkül hogy lelkiismeret furdalás gyötörni emiatt. Segíti a saját akarat kifejlődését és erősíti az önértékelést. Elősegíti a saját vágyak és célok felismerésére  és erőt ad azok megvalósításához. Megtanít úgy segíteni másoknak, hogy azzal nem adja fel elképzeléseit vagy terveit, ezzel hozzájárul a életfeladata megéléséhez.

Magyal-A szívet megnyitó virág

Magyal-A szívet megnyitó virág

Magyal-15.Holly- Bach virágesszencia ( Ilex aquifolium) 

Azok számára akik gyanakvóak és féltékenyek. Hamar dühbe gurulnak és agresszívé is válhatnak.  Belül nagyon érzékenyek azonban nehezen  tudják elfogadni a szeretetet.  Tüskés természete mögött egy túlérzékeny lélek lakik, aki nem képes kifejezni a benne lévő örömet. Folyton küzd a külvilággal és ezt sokszor oly módon teszi, ami támadó és sértő másokkal szemben. Úgy érzi  mindig becsapják és ettől bizalmatlanná válik. Bizalmatlan a világgal és a körülötte lévőkkel szemben, mely elsősorban belső bizonytalanságából fakad. Úgy érzi , hogy megbántották , emiatt vált a magatartása negatívvá. Állandóan retteg attól, hogy becsapják vagy ellene szövetkeznek. Az emberekben való csalódottsága miatt,  elszigeteli magát vagy heves támadó reakcióval reagál.

Fizikai tünetei lehetnek: máj- és epe problémák, ízületi betegségek, lázas állapotok, gyulladások, allergia, viszketés.

Pozitív hatása: csökkenti a túlérzékeny reakciókat, megtanít elfogadni és kimutatni a szeretetet. Megnyugtatja a lelket és harmonizálja az érzelmeket.

Tovább a “Kétségbeesés” csoportjába sorolt Bach virágesszenciák részletes leíráshoz …. lapozzon !

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?