Bach virágesszeniák

 A jelen történési iránti érdektelenség csoportjába sorolt Bach virágesszenciák :

Iszalag -A realitás virága"

Iszalag -A realitás virága”

Iszalag-9. Clematis-“A realitás virága” ( Clematis vitalba):

Azok számára akik álmodozóak és nem állnak két lábbal a földön. Nincs bennük elég érdeklődés a jelen történései iránt, mindig a jövő és az eljövendő események foglalkoztatják. Kevés bennük a vitalitás és gyakran nem tesznek semmit a saját helyzetük javítása érdekében. Ábrándoznak és légvárakat építenek maguk köré és nem tudnak a jelen eseményeire odafigyelni. Gyakran szétszórtak és figyelmetlenek. Elkalandoznak a gondolataik nem képesek odafigyelni.  Nem motiválható semmivel, közönyös is lehet élet dolgai iránt.  Művészi képességekkel rendelkezik, de nem mindig képes fizikai szinten megvalósítani. Romantikus beállítottságúak, színes belső világuk van. Bizonyos estekben előfordulhat, hogy drogokhoz vagy alkoholhoz nyúlnak vagy számítógépes játékok világába merülnek.

Fizikai tünetei lehetnek: fáradtság, aluszékonyság, szédülés vagy ájulási hajlam. Vérkeringési zavarok, mint hideg kezek és lábak.

Pozitív hatása, hogy segít megérkezni a jelenbe, növeli a figyelmet és a koncentráció képességet. Fokozza a művészi önkifejező képességet. Képessé teszi az álmok megvalósítására, elég erőt és kitartást kölcsönöz hozzá.

Jerikói lonc-A múlt virága"

Jerikói lonc-A múlt virága”

Jerikói lonc-16. Heneysuckle- “A múlt virága” (Lonicera caprifolium): 

Azok számára akik a múltban élnek és az elmúlt eseményeken ábrándoznak. Nosztalgiáznak, már-már kórosan a múltba vágyódnak vissza. Nem képesek a jelenben részt venni mindig, az elmúlt dolgokat és időket sírják vissza.  Az életében nem tud vagy nem akar semmit sem megváltoztatni mindennek olyannak kell lenni, mint régen volt. Szentimentális, vágyik a boldogság után és nem veszi észre eközben, hogy nem csak az múltban tudott boldog lenni. Bánat és szomorúság lesz rajta úrrá , mivel nem tud a megváltozott élethelyzethez alkalmazkodni és nem találja benne a helyét és a boldogulásának lehetőségét.

Honvágy kezelésre, amikor valaki nem tud az új környezetébe beilleszkedni és mindig visszavágyódik az előző otthonába.

Gyakori szerelmi szakítás után, hogy az egyik fél nem tudja elengedni a másikat. Olyan gyermekeknek akik a szülők válása miatt , zárkózottá válnak nem tudják feldolgozni az eseményeket, továbbra is  a múltat kívánják vissza.  Szeretett személy elvesztése miatt érzett fájdalom esetén, amikor hosszú időn át nem képes valaki elfogadni a veszteséget és nem tud a jelenbe élni.

Fizikai tünetek lehetnek:  letargia, étvágytalan, aluszékonyság és vitalitás hiánya.

Pozitív hatása: képessé tesz elfogadni és elengedni a múlt eseményeit. Megerősíti a jelenbe vetett bizalmat és a segíti a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodást.

Fehér vadgesztenye-A gondolkodás virága

Fehér vadgesztenye-A gondolkodás virága

Fehér vadgesztenye-35. White chestnut- “A gondolkodás virága” ( Aesculus hippocastanum):

Azok számára akik állandó makacsul visszatérő  nyomasztó gondolatok merülnek fel ,melyek nem hagyják nyugodni. Nehezen koncentrálnak a munkájukra vagy tanulmányaikra, mert mindig ugyanazok a gondolatok zakatolnak a fejükben. Mentálisan feszültté válnak, nehezen tudnak ellazulni.  Alvás zavarokkal küzdenek, éjjel felriadnak álmukból és zakatol az agyuk egy-egy probléma körül. Kusza gondolatokkal van tele a fejük, azonban nem sikerül megtalálniuk a problémáikra a megoldást.  A negatív gondolatok kontrollálatlanul jelennek meg, melyeket nem tud megfelelően rendszerezni. Nem képesek kikapcsolni és relaxálni. Bizonyos esetekben kényszerképzetei és rögeszméi is lehetnek .

Fizikai tünetei lehetnek: fejfájás, alvászavar, stressz, bélgyulladás.

Pozitív hatása: képessé tesz a gondolatok uralására, segíti a koncentrációt oldja a mentális stresszt. Támogatja a tanulási készséget és figyelmet.  Megtisztítja a segíti rendszerezni  gondolatokat.

Olajfa-A megújulás virága

Olajfa-A megújulás virága

Olajfa-23.Olive- “A megújulás virága” ( Olea europaea):

Azok számára akik kimerültek , mind testileg mind lelkileg elfáradtak. Nincs energiájuk minden erejüket elvesztették. Állandóan aludni szeretnének mivel úgy érzik teljesen kimerültek a tartalékaik. Minden tevékenység kifárasztja őket és nyomasztónak érzik , ha valamit tenniük kell. Kimerültséggel együtt lehangolttá és szomorúvá is válhatnak. Nem képesek örülni semminek és céltalanság érzete lesz rajtuk úrrá. Ebben az időszakban nem tudnak neki kezdeni új feladatoknak , mivel nem éreznek magukban elég motivációt ehhez.

Olyan estekben érdemes használni amikor a kimerülésnek valamilyen konkrét oka van. Ilyenek lehetnek pl . hosszabb betegség , szülés vagy amikor valaki erőn felül túl sokat dolgozott.

Fizikai tünetek lehetnek: energia hiányos állapot, aluszékonyság, szív-és keringési problémák.

Pozitív hatása: feltölti a szervezetet  és életerőt ad. Hozzájárul a testi -lelki megújuláshoz. Fokozza az erőnlétet.

Vadgesztenyerügy-A tanulás virága

Vadgesztenyerügy-A tanulás virága

Vadgesztenyerügy-7. Chestnut bud-“A tanulás virága” (Aesculus hippocastanum):

Azok számára akik gyakran ugyanabba a hibába esnek, és nem képesek tanulni saját tapasztalataikból. Mindig hasonló helyzetekbe és hasonló problémával találják magukat szembe. Tanulási vagy koncentrációs nehézségekkel küzdők számára, akiknek a gondolataik jóval előrébb járnak, mint ahogy azt megtudnák oldani. Általában kapkodnak és emiatt nincs idejük megfelelően megoldani egy-egy feladatot vagy levonni a következtetést az adott helyzetből. Szétszórtsága miatt nem tud odafigyelni a jelen eseményeire. Gondolatai folyton elkalandoznak, mindig máshol jár. Olyan gyerekek szere akiknek nem azért vannak tanulási gondjai, mert rossz a memóriájuk, hanem mert képtelenek a megfelelő időben odafigyelni. Emiatt nem tudják befogadni a tananyagot, és csökken az iskolai teljesítményük.

Fizikai tünetek lehetnek: periodikusan visszatérő betegségek, hiperaktivitás vagy nyugtalanság.

Pozitív hatása: képessé tesz megélni a jelent és levonni a számára megfelelő következtetéseket. Segíti a tanulást és javítja  a koncentrációs készséget. Javítja a beilleszkedést és a szociális normák elfogadást.

Vadrepce-A fény virága

Vadrepce-A fény virága

Vadrepce-21. Mustrad- “A fény virága” ( Sinapis arvensis):

Azok számára akik hajlamosak depresszióra és búskomorságra. Melankóliájuk okát nem tudják megmagyarázni minden ok nélkül megjelenik majd el is múlik. Amikor hangulata megváltozik elvágyódik a világtól nem motiválja semmi csak merengve néz maga elé. Rossz hangulatának okát nem képes megmagyarázni . Gyakori az ilyen embereknél, hogy változékonyak egyszer vidámak máskor pedig bezárkóznak és nehezen tudják leplezni rossz közérzetüket.

A vadrepce virágesszenciát minden olyan estben érdemes használni, amikor indokolatlanul valakire rátör a melankólia vagy a depresszió. Boldogtalansága  minden előjel nélkül jelentkezhet és akár ugyanolyan váratlanul is múlik el.

Fizikai tünetek lehetnek: étvágytalanság, gyengeség, alvási nehézségek.

Pozitív hatása: segít visszaállítani a belső harmóniát. Jobb kedélyre derít és megnyugtat. Optimistává tesz támogatja a érzelmi önkifejezést. Napfényt hoz az életünkbe!

Vadrózsa-Az életkedv virága

Vadrózsa-Az életkedv virága

Vadrózsa-37. Wild rose- “Az életkedv virága”( Rosa canina):

Azok számára akik lemondóakká és közönyössé  váltak. Semmi nem érdekli őket gyakran unatkoznak . Elfásultak nincs meg a megfelelő energiájuk ahhoz, hogy bármit is tegyenek. Elhagyatottnak és kiürültnek érzi magát . Elzárkózik a világ eseményei elől, érdektelenné válik. Egyszerűen elfogadja a sorsát nem képes rajta változtatni. Egyre inkább belesüpped ebbe a negatív állapotba amelyből nem lát kiutat. Nem tudja megmagyarázni a konkrét okát állapotának eleve elrendeltetve éli meg. Nincsenek már vágyai és nem kelti fel az érdeklődését semmi.

Fizikai tünetek lehetnek: különböző hiány betegségek, apátia, depresszió.

Pozitív hatása: erősíti az élni akarást és fokozza az életkedvet. Kimozdítja a közönyös állapotból és segíti a vágyai megvalósításában.

Tovább a “Magányosság” csoportjába sorolt Bach virágesszenciák részletes leírásához…lapozzon

No comments yet.

Vélemény, hozzászólás?